Vaskemaskinens kapacitet

Alle familier har ikke brug for den samme vaskekapacitet. Der er stor forskel på, om du kun er dig selv i husstanden, eller om du er en del af en større familie med flere børn.

Er det kun dig selv, som har brug for at få dit tøj vasket, så har du ikke brug for en stor vaskemaskine. Som regel vil du kunne klare dig med en maskine med en kapacitet på omkring 3-4 kg.

Den vil alt andet lige være billigere i indkøb end en stor maskine. Og samtidig er energiforbruget ikke nær så stort som ved vask i en større vaskemaskine.

Endelig er fordelen, at den ikke fylder nær så meget; noget du kan glæde dig over, hvis du ikke har så meget plads. Er pladsen meget trang, bør du du nok overveje en topbetjent vaskemaskine eller en vaske-tørremaskine i stedet.

Vaskemaskinen til børnefamilierne

I den modsatte ende af vaskebehov finder vi børnefamilierne. De har som regel et meget større vaskebehov, og hvis de ikke skal bruge alt deres tid på at vaske, så er det relevant med en stor vaskemaskine.

Så tilhører du den gruppe, så bør du overveje en stor vaskemaskine. I dag kan du købe vaskemaskiner helt op til 7 kg. Og selvom det måske lyder af meget, så bliver du glad for at kunne vaske store mængder tøj på én gang.

En anden fordel ved de store vaskemaskiner er, at de er ”halvprofessionelle”. Det betyder, at de er mere solidt byggede end almindelige vaskemaskiner; og derved kan de holde til dagligt brug i mange år.

Ulempen ved de store vaskemaskiner er naturligvis, at de alt andet lige (i forhold til deres energimærkning) har et større vandforbrug end en lille vaskemaskine. Så hvis det skal kunne betale sig at bruge en stor maskine, skal du fylde den helt hver gang.

Både kapacitet og vandforbrug pr. vask kan ses på energimærket.
[ad#Vaskemaskine-kapacitet]