Vaske-tørremaskine

Bor du småt og har du ikke plads til en tørretumbler? Så er en vaske-tørremaskine en mulighed.

En vaske-tørremaskine er en vaskemaskine med indbygget tørretumbler. Det betyder, at du får både vaskemaskine og tørretumbler uden, at det fylder mere end hvad en almindelig vaskemaskine normalt fylder.

Det er dog værd at bemærke, at en vaske-tørremaskine altså ikke fylder mindre end en almindelig vaskemaskine. Så har du ikke plads til en vaskemaskine, har du altså heller ikke plads til en vaske-tørremaskine. I så fald bør du i stedet kigge på en topbetjent vaskemaskine.

Selvom der er indbygget tørretumbler i vaskemaskinen, er vaskekapaciteten ikke mindre. Den er normalt præcis den samme som i en almindelig vaskemaskine.

Ulemper ved en vaske-tørremaskine

Når det kommer til tørretumbleren er det dog en anden sag. Her er tørrekapaciteten godt det halve af vaskekapaciteten. Det betyder i praksis, at du ikke kan tørre alt dit tøj på en gang. Så enten må noget op på tørresnoren, eller også må tørretumbleren køre to gange.

En normal tørretumbler bruger luft til afkøling. I en vaskemaskine med indbygget tørretumbler er afkølingsmidlet i stedet det såkaldte kondenseringsprincip, hvor vand bruges til at køle.

Det betyder derfor også, at vandforbruget alt andet lige er højere i en vaske-tørremaskine end ved at brug af særskilt vaskemaskine og tørretumbler. Det samme gælder elforbruget, der også er større. Det er altså ikke en specielt energivenlig måde at vaske tøj på.

Så bor du i et større hus med bryggers og plads til vaskesøjle, er der ingen grund til at købe en vaskemaskine med indbygget tørretumbler. Der er du bedre tjent med at købe delene særskilt. Det er billigere; både i indkøb og i forbrug.

Bor du til gengæld i en mindre lejlighed, så kan en vaske-tørremaskine være det, der skal til, for at du slipper for at have tørretøj hængende i hele lejligheden.
[ad#Vaskemaskine-torre]