Støjniveau

En vaskemaskine støjer. Det er desværre ikke til at komme udenom. Men der er stor forskel på, hvor meget støj de forskellige vaskemaskiner faktisk laver.

Så det kan godt betale sig at kigge på støjniveauet, når du skal vælge ny vaskemaskine. For en maskine, der larmer meget, kan være utrolig irriterende. Specielt hvis den ikke er gemt af vejen i et bryggers.

Vaskemaskinens støjniveau måles decibel (dB). For de fleste vaskemaskiners vedkommende, så ligger støjniveauet omkring 46-66 dB ved vask og 64-81 dB ved centrifugering.

Få decibel giver stor forskel

Det er sådan, at selv en lille forskel i dB giver en mærkbar forskel i praksis. Om det er 46 eller 66 dB ser måske ikke ud til at betyde alverden, men du vil helst sikkert kunne mærke forskel i dagligdagen.

Så støjniveauet er endnu en af de faktorer, som du bør være opmærksom på, når du skal købe ny vaskemaskine.

Du vil ofte kunne finde støjniveauet på energimærket. Det er dog frivilligt for producenten, om de vil angive det. Så det er ikke altid muligt at finde det.

Ofte vil der dog være en grund til at det ikke er angivet. Er vaskemaskinen støjsvag, vil producenten sandsynligvis med glæde gøre opmærksom på det. Er det modsatte tilfældet, kan det være mere attraktivt at skjule det.

Så en manglende angivelse af støjniveauet på energimærket bør få alarmklokkerne til at ringe.